m_sanino

VISOK NIVO KVALITETA POŠTOVANJE ROKOVA ISPORUKE PROFESIONALNOST U RADU

su naša dosadašnja opredjeljenja na kojima ćemo graditi našu budućnost. Po ovome su nas prepoznale  velike  svjetske firme i sa njima uspješno poslujemo više od 10 godina. Naša poslovna orijentacija je da osloncem na vlastite snage počnemo sa izradom gotovog proizvoda, gdje bi koristili domaće ljudske i privredne potencijale.

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Početna O nama
Biti lider u proizvodnji obuće u Jugoistočnoj Evropi PDF Ispis
Subota, 01 Avgust 2009 07:26

Fabrika obuće SANINO d.o.o. Derventa je osnovana 1999 godine učešćem privatnog kapitala Pazurević Radovana (Derventa, RS - BiH), Fugina Benjamina (Slovenija) i Žilnik Martina (Slovenija), uz uvažavanje dugogodišnje tradicije obućarstva u Derventi. U početku je 40 radnika, u iznajmljenim prostorima, proizvodilo jednu vrstu-tip zaštitne opreme, kao svojevrstan test-ispitivanja tržišta.

2000.godine kvalitet rada i profesionalnost "SANINO" privlače pažnju "Adidasa", koji prihvata ponudu "Sanina" za probnu proizvodnju gornjih dijelova obuće kopački. Na osnovu ovog, probnog posla, "Sanino" ulazi u partnerski odnos sa "Adidasom" i, iz godine u godinu, povećava obim proizvodnje gornjih dijelova kopački. 2003. godine, nakon proizvedenih milion pari gornjih dijelova kopački, "Adidas", sa zadovoljstvom, dodjeljuje "Saninu" svoje najveće priznanje-zlatnu kopačku.

Pored "Adidasa", "Sanino" veoma uspješno sarađuje sa poznatim svjetskim proizvođačima obuće: MEINDL, HAIX iz Njemačke i Alltrack-sport iz Italije, na realizaciji zahtjevnog proizvodnog programa visokokvalitetne trekking-obuće (dnevna proizvodnja iznosi 1.200 pari), koju posebno obilježava specijalni certifikovani ugradbeni materijal GORE-TEX. Uporedo sa trekking i sportskim programom "Sanino", u saradnji sa firmom "ARA iz Njemačke, proizvodi visokomodnu žensku obuću. "Sanino", u dva pogona (Derventa i Prnjavor) zapošljava 638 radnika i sa ambicioznim planovima povećanja obima proizvodnje, broja zaposlenih i širine asortimana-smjelo korača ka svom cilju: BITI LIDER U PROIZVODNJI OBUĆE U JUGOISTOČNOJ EVROPI...